Strokovne sekcije vzdrževalcev tekstilij, fotografov in grafičarjev, gostincev, frizerjev, kozmetikov, tekstilcev ter predelovalcev kož pri OZS organizirajo v

četrtek 9.3.2023 ob 14.00 uri  brezplačni strokovni spletni seminar s Katarino Železnik Logar o embalaži in odpadkih. 

Naslov predavanja:

  • Obveznosti na področju embalaže
  • Novosti na področju zakonodaje o odpadkih in poročanje o odpadkih

Seminar je za člane navedenih sekcij brezplačen, za ostale pa je cena 55,00€ (DDV vključen), prijava je obvezna.

Prijavite se na mail aleksandra.kojic@ozs.si  

Rok za prijavo je do 8.3.2023 oziroma do zapolnitve prostih spletnih mest.

Na spletnem seminarju se boste seznanili z Obveznostmi na področju embalaže (embalaža, servisna embalaža, obveznosti, komu poročamo, kdaj je potrebno imeti pogodbo). Drugi del bo namenjen za podjetja, ki opravljajo dejavnost pri katerih nastajajo odpadki. Seznanili se boste z zakonodajnimi novostmi, roki za ureditev in načinom priprave letnega poročila o odpadkih. Letna poročila je potrebno oddati najkasneje do 31.3.2023.

PROGRAM seminarja – on line preko zooma

14.00 – 14.30

Obveznosti na področju embalaže,

Obveznosti na področju embalaže (embalaža, servisna embalaža, obveznosti, komu poročamo, kdaj je potrebno imeti pogodbo)

14.30 – 15.15

Novosti na področju zakonodaje o odpadkih in poročanje o odpadkih

  • Nova Uredba o odpadkih, evidence o nastajanju odpadkov
  • Ravnanje z odpadki pri izvirnih povzročiteljih odpadkov (ločevanje odpadkov, označevanje posod, dodelitev klasifikacijskih številk …)
  • Ravnanje s specifičnimi vrstami odpadkov
  • Spremembe v vsebini Načrta gospodarjenja z odpadki
  • Priprava in oddaja letnega poročila o odpadkih za izvirne povzročitelje odpadkov (kdaj in kako lahko poročamo preko sistema IS ali preko tabele xls)
  • Vprašanja udeležencev, ki jih lahko posredujete po e-pošti še pred izobraževanjem na mail adrijana.poljansek@ozs.si ali vlasta.markoja@ozs.si

Prijava:            Udeležba na dogodku je za člane BREZPLAČNA, predhodna prijava je obvezna .

 Vsi prijavljeni boste na dan seminarja na vaš e-naslov prejeli povezavo na spletni dogodek. Prosimo, da se prijavite 10 min pred začetkom.

Rok za prijavo je 8.3.2023 oziroma do zapolnitve prostih mest.

Predavala bo Katarina Železnik Logar, IVD Maribor.

Cena:    Seminar je za člane zbornice in njihove zaposlene brezplačen. Za ostale je cena 55,00€ (vključuje DDV).

Kdaj:   četrtek, 9.3.2023  ob 14.00 uri do predvidoma 15.15 ure

Kje:     Preko spletne platforme Zoom

Komu je seminar namenjen? Seminar je namenjen zgoraj navedenim sekcijam in pri delu uporabljajo embalažo, servisno embalažo ali uvažajo izdelke. Drugi del bo namenjen za podjetja, ki opravljajo dejavnost pri katerih nastajajo odpadki. Seznanili se boste z zakonodajnimi novostmi, roki za ureditev in načinom priprave letnega poročila o odpadkih.

KOTIZACIJA (nečlani): Za prijavljene, ki niso člani zbornice, je kotizacijo potrebno plačati na transakcijski račun OZS, Celovška 71, Ljubljana, NLB d.d.: SI56 0201 3025 3606 416, sklic 00 200027-davčna številka, koda namena OTHR
– Potrdilo o plačilu se posreduje na e-naslov vlasta.markoja@ozs.si ali adrijana.poljansek@ozs.si. Pisne odjave so možne do 8.3.2023, po tem terminu kotizacije ne vračamo.